lørdag 7. november 2009

TURN VAR OBLIGATORISK

Mens vi bodde på Lensberg kunne vi velge mellom flere ungdomsaktiviteter. Turn var obligatorisk, og turnåret endte alltid med Det Østlandske Barneturnstevne i mai eller juni. Jeg husker at vi var i Sandefjord, Tønsberg og Holmestrand.

Det året vi skulle til Holmestrand, ble alle turnerne fraktet med tog som startet i Larvik der Larvik-turnerne kom på. Neste stopp var i Sandefjord der Sandefjord-turnene kom på, og slik fortsatte toget til Sem der vi kom på og til sist Tønsberg der Tønsberg-turnerne kom på.

På Holmestrand jernbanestasjon var det oppstilling og avmarsj til idrettsbanen på toppen av fjellet over byen. Veien opp til idrettsbanen var ganske lang, men det var dette vi hadde sett frem til hele vinteren og marsjen gikk som en lek mens vi sang ”Singelingeling her kommer vi, Sem IF det er vi og det vi, frem frem fremad med sang, kom og bli med alle mann”.

På idrettsbanen var det felles turnoppvisning, pyramider og oppvisning av de beste turnene. Deretter var det utdeling av ”Gullmerke med krans” til dem som hadde vært med på syv barneturnstevner. Jeg gikk i syvende klasse eller første real da jeg svært stolt mottok min Gull med krans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar